Spanje

Enduro/all mountain

We koppelen de beste trails van de Pyreneeën, een stevige dosis Northern Deserts mét de Bardenas Reales, de canyon van de Rio Lobos en als afsluiter de “best of” van de Pico de Europa aan elkaar tot één grote 9-daagse road trip waarvan we 8 dagen biken! De laatste dag kan er niet meer gebiket worden, we raden een voettocht door de Cares kloof aan alvorens ’s avonds de vlucht terug naar huis te nemen.

Opgelet, deze reis staat zowel in het voorjaar als het najaar op de agenda en het programma in september is wat anders dan in mei.

We spreken af op zaterdagmorgen om 09u15 in Toulouse (vlucht met low-cost airline vanuit Charleroi). Transfer naar de start van de eerste ride in San Juan de Plan/Chistain, net over de grens in de Spaanse Pyreneeën. Voor de mensen die met eigen vervoer komen is ’t daar dus ook afspraak op zaterdagvoormiddag. We beginnen met drie dagen “the best of Zona Zero” en gaan dan verder op zoek naar de knapste trails van noord-west Spanje. Niet voor beginnende mountainbikers, rijtechnisch stevige trails (vaak wel alternatieven beschikbaar).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zaterdag 2 september tot zondag 10 september 2017
DEELNAME PRIJS 945,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Carpooling tussen de luchthavens van Toulouse en Santander
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering

 

1

dag 1

Afspraak om 09u15 op de luchthaven van Toulouse of om 11u30 in Chistain, Spanje. Start van de eerste rit, omhoog naar de col van Cruz de Guardia en dan singletrack afdaling tot in Bielsa. Het vervolg van de route loopt over een singletrack langs de flanken van de vallei, langs de dolmen  van Tella tot aan het berghotelletje van Lamiana.

2

dag 2

Vanuit Lamiana kort over asfalt omhoog en dan de duizelingwekkende “Tella Express” naar beneden, eens beneden terug omhoog over verlaten pistes en vanop 1500m zo goed als volledig over singletracks naar beneden tot aan het hotel in Ainsa.

3

dag 3

Lusvormige etappe vanuit Ainsa, de beste trails van Zona Zero! Overnachting terug in Ainsa.

4

dag 4

Transfer naar de Bardenas Reales, de meest noordelijke woestijn van Europa. We biken op één dag alle must-do trails van de Bardenas! Overnachting in een gezellige herberg in Figarol.

5

dag 5

Transfer naar en lusvormige etappe vanuit Calatayud (ook van de Deserts) door de sierra de Armantes, het Utah van Spanje. 50 km zo goed als allemaal singletrack, fysiek pittige dag.

6

dag 6

Transfer naar ’t noordwesten, we starten vanaf het kerkhof van de western “The good, the bad & the ugly” en biken als afsluiter helemaal door de canyon van de Rio Lobos. ’s Avonds transfer richting Picos de Europa.

7

dag 7

Vroeg uit bed om de eerste kabellift van de dag te nemen vanuit Fuente Dé en dan van bijna 2000m een opeenvolging van singletracks helemaal terug naar beneden in de vallei.

8

dag 8

Terug omhoog met de kabelbaan en koninginnerit langs spectaculaire singletracks terug “tot op begane grond”, een dag om op je palmares te zetten!

9

dag 9

Terugreis na het ontbijt, we zetten je af bij de luchthaven van Santander. Bij een avondvlucht heb je eventueel nog tijd om deze dag de Cares kloof door te wandelen (helaas verboden voor bikers)

Wil je inschrijven, heb je interesse en veel zin om mee te gaan maar heb je nog wat vraagjes?

Bij zowel Koen als Anne kan u terecht voor meer informatie ivm de reis, reservaties en praktische regelingen.

Aarzel niet om ons te contacteren.

project-singleltrack-1
project-singletrack-3
serp_01t
secret-trails-4
northern-deserts-31