Spanje

Enduro/all mountain

Project Singletrack voorjaar: ideaal om na een lange winter de zon op te zoeken en het winterstof uit de benen te biken. We koppelen de beste trails van de Pyreneeën, een stevige dosis Northern Deserts, de canyon van de Rio Lobos en als afsluiter de mooiste trails van Baskenland aan elkaar tot één grote 9-daagse road trip waarvan we 8 dagen biken! Singletrack heaven en een gedroomde training voor bikers die later in de maand fysiek en rijtechnisch klaar willen staan.

Opgelet, deze reis staat zowel in het voorjaar als het najaar op de agenda en het programma van begin mei is wat anders dan dat van de september. Er kan tijdens deze voorjaarsreis ook na de derde dag “uitgestapt” worden, zo kan je op de eerste reis drie dagen biken zonder één dag verlof te nemen (lang weekend van 1 mei).

We spreken af op zaterdagmorgen om 09u15 in Toulouse (vlucht met low-cost airline vanuit Charleroi). Transfer naar de start van de eerste ride in San Juan de Plan/Chistain, net over de grens in de Spaanse Pyreneeën. Voor de mensen die met eigen vervoer komen is ’t daar dus ook afspraak op zaterdagvoormiddag. We beginnen met vier dagen “the best of Zona Zero” en gaan dan verder op zoek naar de knapste trails van noord-west Spanje. Niet voor beginnende mountainbikers, rijtechnisch stevige trails (vaak wel alternatieven beschikbaar).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zaterdag 29 april tot zondag 7 mei 2017
DEELNAME PRIJS 935,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Carpooling tussen de luchthavens van Toulouse en Bilbao
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak om 09u15 op de luchthaven van Toulouse of om 11u30 in Chistain, Spanje. Start van de eerste rit, omhoog naar de col van Cruz de Guardia en dan singletrack afdaling tot in Bielsa. Het vervolg van de route loopt over een singletrack langs de flanken van de vallei, langs de dolmen  van Tella tot aan het berghotelletje van Lamiana.

2

dag 2

Vanuit Lamiana kort over asfalt omhoog en dan de duizelingwekkende “Tella Express” naar beneden, eens beneden terug omhoog over verlaten pistes en vanop 1500m zo goed als volledig over singletracks naar beneden tot aan het hotel in Ainsa.

3

dag 3

Lusvormige etappe vanuit Ainsa, de beste trails van Zona Zero! Overnachting terug in Ainsa.

4

dag 4

Korte transfer naar Alquezar. Lusvormige etappe met beklimming over piste en afdaling over schitterende trails tot in de canyon van de Vero en terug. ’s Avonds transfer naar en overnachting in de herberg van de Monegros.

5

dag 5

Lusvormige etappe in de  Monegros (welbekend van de Northern Deserts), overnachting in dezelfde herberg.

6

dag 6

Transfer naar en lusvormige etappe vanuit Calatayud (ook van de Deserts), 50 km zo goed als allemaal singletrack. Overnachting in Calatayud

7

dag 7

Transfer naar ’t noordwesten, we starten vanaf het kerkhof van de western “The good, the bad & the ugly” en biken als afsluiter helemaal door de canyon van de Rio Lobos.

8

dag 8

Transfer naar Baskenland en lusvormige rit over de beste trails van Baskenland.

9

dag 9

Terugreis na het ontbijt, we zetten je af bij de luchthaven van Bilbao (vandaar is er ook een eenvoudige verbinding mogelijk met de luchthaven van Santander).

Interesse en veel goesting?

Bij zowel Koen als Anne kan u terecht voor meer informatie ivm de reis, reservaties en praktische regelingen.

Aarzel niet om ons te contacteren.

p1080914
project-singletrack-3
project-singletrack-2
project-singleltrack-1
p1090102