De bergketen van de anti Atlas vormt de scheiding tussen de Sahara en de rest van Marokko. We biken door dit massief richting zuiden en de rand van de westelijke Sahara. Dwars door het desolate en contrastrijke landschap, doorsneden met enorme canyons. Je volgt samen met ons een absoluut unieke route door het Berber hartland, over een mengeling van jeeptrails, singletracks en cross-country langs de oude karavaanroutes die door deze bergen en kloven slingeren.

Deze reis kan je alleen doen met een “fatbike”, ttz een mountainbike die ontworpen is voor banden van 3.8” of breder in 26″. Bikes met plus-sized 27.5 of 29″ wielen zijn ook geschikt. We biken niet over zand of duinen, maar door het soms extreem ruwe terrein en de kiezel-ondergrond van de canyonbodems is dit soort bikes noodzakelijk. Fatbikes van het merk Sandman kunnen volgens beschikbaarheid ter beschikking gesteld of gehuurd worden.

Voor bikers met ervaring, afspraak op 10/11/2017 in Agadir (goedkope chartervluchten vanuit Zaventem). Onderweg logies in een mengeling van hotels en bivaks.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA Reis voorjaar: vrijdag 10 februari tot zondag 19 februari 2017

Reis najaar: vrijdag 10 november tot zondag 19 november 2017

DEELNAME PRIJS 1.096,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4) en meerijdende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak in Agadir, in het Odyssee Park hotel. Je wordt verwacht voor het avondeten om 20.00u.

2

dag 2

Transfer (2u30) naar de hoogvlaktes van de anti-Atlas. Start op 1700m hoogte. De etappe is een mengeling van pistes en singletracks tussen Berber dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Hier en daar een stukje cross-country. Bivak aan de rand van een dorpje op 1900m hoogte. 39 km afstand.

3

dag 3

We starten aan de rand van koper- en goudmijnen en biken naar de rand van een enorme canyon die we via een oud karavaanpad induiken. De rest van de etappe gaat over de canyonbodem, afgewisseld met shortcuts over korte singletracks. Gezellige bivak bij een kampvuur tussen de dadelpalmen. 46 km.

4

dag 4

We biken cross-country over een brede canyon bedding tot aan het begin van een oud bergpad, waar we onze bikes omhoog dragen. Hoe hoger we komen, hoe meer er gereden kan worden. Waanzinnige uitzichten op de omringende canyons. Picnick aan het eerste dorpje en dan keuze tussen ofwel pistes, ofwel ruwe singletrack afdaling richting Tafraoute – je waant je in Utah. Overnachting in hotel met zwembad in het levendige Tafraoute.
45km.

5

dag 5

Lusvormige etappe vanuit Tafraoute langsheen de dorpjes in de omgeving en de hoofdgraat van het anti-Atlas massief. Veel singletrack en een stukje hike-a-bike naar de laatste prachtige afdaling van de dag. Overnachting terug in hetzelfde hotel in Tafraoute. 27 km.

6

dag 6

Etappe langs de “blue stones” en dan over een mengeling van oude pistes en ruwe singletracks golvend op en neer tot aan de rand van een enorme canyon. Impressionante bivak halverwege de afdaling, op een klein plateau pal aan de rand, spectaculair… 57 km.

7

dag 7

Al gauw loopt de ruwe piste beneden in de kloof dood in een slaperig dorpje. We volgen twee uur lang de canyonbodem zoals het uitkomt, meestal bikend, soms korte stukjes hike-a-bike, soms klauterend. Er is geen pad. De canyonwanden zijn vertikaal en honderden meters hoog. We komen uit op een goede piste waar de canyon breder wordt. We biken verder, af en toe over oude karavaantrails en op paadjes tussen de tuinen in de groene oases. ’s Avonds bivak. 33 km.

8

dag 8

etappe aan de rand van de westelijke Sahara, met wat geluk komen we kuddes dromedarissen tegen op de vlaktes en brede valleien tussen de lage bergruggen. Overnachting in een hotelletje in Amtoudi vlakbij een impostante “agadir”, de Berber naam voor een versterkte voorraadschuur, die we gaan bezoeken.

9

dag 9

Korte lusvormige etappe rond Amtoudi. ’s Avonds transfer terug naar het hotel in Agadir stad.

10

dag 10

Afscheid na het ontbijt.

Wil je inschrijven, heb je interesse en veel zin om mee te gaan maar heb je nog wat vraagjes?

Bij zowel Koen als Anne kan u terecht voor meer informatie ivm de reis, reservaties en praktische regelingen.

Aarzel niet om ons te contacteren.

naamloos-5475_22735954954_o
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
marokko-fatbike-2015-4949_23044717700_o